Katten in de trimsalon is een apart verhaal. Katten zijn enorm stressgevoelig. Zo kan een kat al volledig van streek raken als u thuis een ander behangetje plakt. Hierom worden katten op een andere manier benadert dan honden. Wij werken in de trimsalon met feliway, dit is een feromoon waardoor uw kat zich beter op zijn gemak voelt.

We houden de behandeling kort en vlot, zodat “het leed” zo snel mogelijk geleden is. De kat wordt uit zijn vervoer box gehaald. Dit is bij voorkeur een box waarvan de gehele bovenkant open kan. We leggen een matje op de tafel waardoor deze niet glad is. We houden uw kat zachtjes vast, hij mag niet wegkunnen, maar moet zeker niet het gevoel hebben dat hij niet weg kán.

Wij hebben het liefst dat u zelf bij de behandeling aanwezig bent, de kat voelt zich dan meer op zijn gemak, en u kunt eventueel  helpen hem op zijn gemak te stellen. Ook steekt u er zelf wat van op, hoe bijvoorbeeld lastige plaatsen, makkelijker te kunnen kammen.

Afhankelijk van de conditie van de vacht worden klitten verwijderd, eventueel buik, oksels en liezen geschoren, of als het echt niet anders kan wordt hij helemaal geschoren. Nee dat is niet mooi, maar laten zitten is geen optie.

Wanneer het nodig is, en de kat kan het aan, kan hij ook gewassen worden. Soms is de behandeling voor de kat zo stressvol, dat we deze in meerdere keren opsplitsen. Het heeft geen zin om door te gaan tot uw kat ‘ontploft’. Het is de bedoeling dat uw kat aan de behandelingen went, en niet dat het een gevecht wordt. We willen positief afsluiten. In enkele gevallen kan het voorkomen dat uw kat niet door ons te behandelen is. Wij verwijzen u dan door naar de dierenarts. Gelukkig komt dit zelden voor.

Tijdens de behandeling zijn er geen honden in de trimsalon aanwezig!

Ga hier naar de prijslijst.