ONZE SPECIALISATIES

De Engelse Cocker Spaniel

Acht jaar geleden kwam Saartje in ons gezin, door het volgen van Masterclasses, workshops en persoonlijke trainingdagen bij speciallisten heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van dit geweldige ras. Van huishond tot showhond, ze zijn allemaal even welkom. Ik neem regelmatig deel aan trimwedstrijden in de klasse Spaniels-Setters, inmiddels ben ik doorgestroomd naar de kampioensklasse, de hoogste. Ook vul ik deze klasse in in het Nederlands trimteam. Dit team vertegenwoordigd Nederland op de Werledkampioenschappen honden trimmen, hierover kunt u elders op de website meer lezen.

De Spanielvacht is bijzonder delicaat. Van pup af aan dient deze met respect behandeld te worden. Een huishond kan prima in een kort modelletje waarmee hij lekker door de bossen kan struinen, dat betekend niet dat deze dan geschoren hoeft. Eenmaal geschoren is de vacht bijna niet meer te herstellen. Hij wordt heel dik en kan gaan krullen, hierdoor wordt hij nog moeilijker bij te houden door de eigenaar.

Na castratie/sterilisatie kan de vacht dusdanig veranderen dat deze niet meer te plukken is, dan kan de hond nog steeds in model maar dan dmv een andere techniek.

Cockers hebben veel onderhoud nodig, hierin adviseren wij u graag.

 Portugese waterhond

Mijn andere passie is de Portugees. Dit bijzondere ras kent twee vachtvarieteiten, de curly en de wavy. Curly kan een losse krul zijn, tot een dichte poedelachtige vacht. Wavy is de sluikere variant. De Portugees kent twee modellen. De traditionele Lion-clip, hierbij worden snuit en achterhand kortgeschoren. Dit is het traditionele werkpak. De achterhand kan optimaal gebruikt worden bij het zwemmen, terwijl de vitale delen ( hart, longen) beschermd worden. Dan is er het retriever model, hierbij wordt de vacht met een schaar op de gewenste lengte geknipt.

De Doodle

Ik benoem de verschillende doodles onder één noemer. Je hebt de Labra-doodle, Golden-doodle, Double Doodle, Australian Doodle en nog meer varianten. Elke vacht heeft een specifieke structuur, ruwharig, fleece, curly. De Doodle wordt bij ons in een stoer model geknipt. Het is een stoere hond en moet dan ook niet in een te elegant pak. Alles gaat in samenspraak met de eigenaar. Lengte van lichaam, lange sik/ korte sik, lange oren/ ronde oren enz.

De meeste Doodles hebben een bewerkelijke vacht en hebben veel onderhoud nodig. Wij adviseren het gebruik van een blazer of doodlebooster, dit vergemakkelijkt het dagelijks onderhoud en houdt de vacht makkelijker schoon. Want de meeste Doodles zijn erg ondernemend en nemen graag een duik in en sloot. Afhankelijk van hoe het onderhoud thuis gaat kan het zijn dat een hond slechts en paar keer per jaar hoeft te komen, sommige komen om de 5-6 weken. Voor elke hond kan dat verschillen.